Thursday, 24 November 2011

0
Komen

KaTa KaTa Ku TeMuI DaLaM FB (facebook)

Mak: Lesen! tolong beli santan!
Lesen: Lesen tgh main PSP la mak!
Mak: Otak! tolong mak beli santan!
Otak: Otak tgh berak la, mak!
Mak: Kad pengenalan, tolong beli santan!
... Kad pengenalan: Kad pengenalan tgh main facebook la mak!
Mak: Gila, tolong beli santan!
Gila: Ok, mak!

Dalam perjalanan, Gila ditahan polis kerana memandu melebihi had laju.

Gila: Ada apa, encik?
Polis: Mana lesen?
Gila: Lesen tak ada dgn saya, dia tgh main PSP.
Polis:Kad pengenalan kamu mana?
Gila: Kad pengenalan tgh main facebook.
Polis: Kamu tak ada otak ke?
Gila: Otak tgh berak. Polis kenal keluarga saya ke? Semua nama adik beradik sya encik tahu.
Polis: Awak ni gila, ya?
Gila: Nama saya memang Gila



ABIY DANISH HUMAIRA COMPANY HOLDING'S

Saturday, 19 November 2011

0
Komen

BeSt N SwEeT MeMoRiEs

Lawatan Ke PERAK N CAMERON HIGHLAND ,,,

Fuhh mmg best arr tyme p tuwhhh .... eppy giler2 .. coz leh g lawatan n tempat
 first tyme tapi da yg pi dah... nak wat cmna kan dah tempat tu semua org kna p ..... kita ikot ja . klau x ikut na tinggai ... (padan muka klau kna tingggai) ~~~aq p tu bukit merah ,pagi2 buta dok tercangak depan pintu gerbang bukit merahh ... dok diam la x kan nak hingaq plak kan tempat awam .... spa x malu boleh err buat hingaq ... hehehe (suka haty aq ja buat ayat)

Lps p bkt merah kmi tros p zoo taiping .. taw arkkk ?? x kan x taw kot
 (x pyh la dok amiq taw .. n yg tawtu dok diam)..kmi p zoo taiping tu sbb nak pi melawat kawan yang ada kat huan lipur tu .. perghhh bertapa ramainya kawan2 disana .. tapi depa dah x knai geng2 kmi sbb lama x nampak .. tapi yang slalu dok nampak pon kera blakang umah .. yg tu knai kmi g .. hehehe...

Penat jln kat zoo taiping kmi p muzium kat perak ... muzium tu kcik ja ... tapi celuih la tukorg nak msok ... klau x celuih bek x pyh dok buat nohh ... toii arkk . hehehe bukan da pa pon kat muzium 2 ... x besaq mcm KEDAH ... acecece (KEDAH jgk aq nak sebut )..Lps p muzium kmi  tidoq kat syele.... kmi sewa syele .. best larr jgk walaupun kcik da icon .... perghhh sjuk bebenorr beb.... kmi dok 6 org stu syele .. 

Pagi2 esok tu kami keluaq dari kwawsan syelen tahn terus ke TLDM ... p melawat TLDM ... fuhhh first tyme aq tgk kapal barang yang terbesar .... semua negeri da ...  kapa nak p arab pon da ...kapal 2 5 tingkat ... tinggi besaq pon besaq .... ketua wakil TLDM yang bawak 2 plak muka mcm ngn ERWIN (pelakon indon )... naseb bek la aq ni sabaq .... bagi aq x ensem mna pon....  bai kwn aq perghhh likat aiq lioq ... hehehe meleleh ...

Lps p TLDM balik mkn n sembahyang zohor .. kmi terus bertolak p Cameron Highland ...
pakat2 heppy giler nak p 2 .... pastu kmi berhentikat perak kat shell ... tyme 2 ustazah ngah bengang kat salah soran budak form 1 sbb dia dok msg ngn laki ... last kali semua budak perempuan kena kutip nset balik .... sedihh gilerr .. dah la aq tgh dgr lagu elok2 ... pastu sunyi la ... hermmmm 

Elok2 sampai cameron ... ustazah bgi balik tapi mcm x ihla ja nak lps ... 
kmi pon dapat2 nset kmi buat bodo jer la ... nak kta pa kwn ngah badmood ... aq  x terasa pon ... tapi bgi kwn2 aq x taw la ka ...sbb tu haty depa .. klau haty aq ... aq buat don tjer ... sbb bkn aq yg mg kan??? toi arkk ??? pastu kami p la tidoq syelek kat tepi masjid ... dekat BRINCHANG ... 

Keluaq pagi esok kmi p mkn ..  than terus bertolak ke tempat destinasi iaitu mardi ladang strawberry .. mcm2 la kan .. x kan x taw mardi da pa ... klau nak taw p tgk sendiri la nohh (sesuka haty aq ja soh p tgk sendiqi)..pastuu lawat semua tempat n tahn terus balik .... mmg best giler2 arr tyme 2 mcm x mau blik pon da ... da stengah balik smpai mimpi2 at tempat sana ... (sakan kan??) naseb la aq x mmpi lau tdk jenohh ....
ehehe

k lahh nak cau lu ... penat tai dah ni ,.... mcm nak lucut tangan pon da ...eh33 bkn tangan tapi jari larrr .. huhuhu...  bye assalamualaikum..

ABIY DANISH HUMAIRA COMPANY HOLDING'S

0
Komen

Malas !!!!

Hey u all meet againt ,,, huh lama x on9 aq punya Blog pe dah jdi tah la ....
Ary nie bru aq bukak aq punya Blog ... nak create aq punya Blog lah .. tapi rasa mcm malas nak created ada spa2 mau bantu .. demi kabaikkan ... hahaha (kebaikkan la sgt)... alang2 created baik aq ubah suai skit blog aq ... huhuhu ... 

Aq bab2 hias Blog nie bole la ... tapi kalau soh aq karang aq punya                                                                         blog nie tah pa2 aq buat karangan nie ... merapu ja bnyak ... tol arkk kawan2(tol la sgt) uhuhuhu
naseb bek la ada jgk ayat2 powerr boleh aq karang ..kalau tidak ni bkn jadi Blog ... dia akan jadi Bengong ... nak taw sbb pa?? (ala x pyah taw larr)... nak taw jgk .... ok2 nak explain dia akn jdi bengong sbb tuan punya blog buat sja ja ... pdahal blog kosong ....tuan bru lps periksa katakan ..... otak jadi blur la slps buat karangan BM ... hahaha ..

K la tuan punya Blog minx diri dulu ... Nak pegi Sholat Asarr .. nanty terlepas plak nyesal

ABIY DANISH HUMAIRA COMPANY HOLDING'S

Friday, 14 October 2011

0
Komen

IsThIkArAh CiNtA

video gambaq kenangan

ABIY DANISH HUMAIRA COMPANY HOLDING'S

Thursday, 13 October 2011

SAPE SUKE MY BLOG LIKE LAR FANPAGE NASUHA ....


ABIY DANISH HUMAIRA COMPANY HOLDING'S

Friday, 30 September 2011

0
Komen

Tyme Nie Nak Balik Asrama

Hehehe .. xkan ampa x taw kowt hobi aq pa ... ha hobi aq qeja tangkap gambaq ja
sebelum balik asrama dan lu posing dlm keta ... biaq tinggai kenangan nohh ..hehehe  kenangan la sgt 

cute ka ?? asa x pon .. biasa ja

apa2 pun biaq steady

lekat asam ka niey ?? lawok jer

so cool n smart gulz

so sweet

iklan ubat gigi SAFI

Pix Blurr .. tpi sweet 

Jeling2 pa ehh .. terkuaq bji mata kowt

smile


Tamat dahh ... setakat niey jer aq buatt k .... 

ABIY DANISH HUMAIRA COMPANY HOLDING'S

Saturday, 17 September 2011

0
Komen

pIXXa KeNaNgan Di Zoo

Nak Jadi Ayu Sekali Skala

Cover Cun Giler

Aq N adek ana ...

Bagi Mkn

Saja Syok2

Seriusly nye Muka

Adek ana

Sweet Nyer

Cute Lorh 

Keseorangan 

Tyme Borink nIe 


Nak Jdi Manja Satu MiniT

Ada Gaya ???

Syok2 ja niey

Loncat Kaatak

Exsyen lebihhh

ABIY DANISH HUMAIRA COMPANY HOLDING'S

0
Komen

BeStNyEr G PeRaK !!!

Alhamdulilah sehari suntuk aq pegi jalan2 kemarin ... Naseb bek la dekat ja klau jauh x taw nak kta 
pa dah la .. dekat2 pon penat jugak oooo ..Tapi aq p aq ikut rombongan sekolah akak ipaq aq punya iaitu Sek Men Convent Pulau Tikus , Pulau Pinang .. Klau sja2 x dak nak p ehh jalan2 cmni ... kalau da keja ja bule p pon ..huhuhu .. ..

Aq keluaq dri umah kol 5 pagi n than sampai singgah sembahyanG di Perhentian Gurun ( R&R) ... 
lepas sembahyang bertolak ke Penang untuk p tgk budak2 yg p lawatan ... agak lama jugak ooo tunggu guru pengiring sampai ... aq tak tau nak buat pa aq g jln2 kot kolah 2 ... sja2 melawat alang2 p jgn ketinggalan peluang da .. hehehe bak kta aq la bukan org len ..ahakzz33

Lepas cikgu pengiring sampai , student semua beratur n than nek bas .. kami nek keta hebat ckit pda depa
ahak3.. elok2 sampai kami beli tiket n than trus msok ... klau tdk kami nak nek kereta api pastu tgh baiki x jdi .. kmi jalan la jawabnya .. tapi best boleh tgk mcm2 ... tpi tudia .. perjalanan sejam lebih .. jauhh ooo penat pon penat ...

DA LAGI >>><<< Nanty smbung len da keja nak buat









ABIY DANISH HUMAIRA COMPANY HOLDING'S

Thursday, 15 September 2011

0
Komen

First Tyme

Pada minggu Khamis yang lepas sekolahku membuat sedikit jamuan raya ... it so k la yang 2 ... aq x kisah sangat  dgn jamuan tuwh ,,, tpi kan aq kena ambik bahagian iaitu Nasyid .. FUHHHHH nevess gila2 .... tapi aq redho jer la kan ,,, nak wat cam na takdir yang menentukan aq .... hermm  

First aku pi depan tuwh kena wat pentomen bru nyanyi Nasyid lagu hari raya ... Fuhhh aq tgk ketaq lutut2.. aku  aq .. mcm nak luruh pon ada ..... ketaq punya ketaq kan depan aq kosong sbb aq tinggi ... kena la dok barisan belakang .... hehehe (perasan tinggi la tuwhh) 

Nyanyi punya nyanyi dah abehh lega ... aq bersyukur sgt2 la tyme 2 ..... aq pikiq aq dah lega banyak .... pi mai pi mai dekat ucapan aq jugak kena .... nasib bek la aq ngn akilah ...tpi ketaq jgk ooo .. aq wat slumber badak ja p depan ... Tyme 2 aq tgk depan dalah seseorang nie dok gelak kat aq ... hampeh tolll .... kalau dia mai depan ngok ... mesty ketaq2 keluaq air kencing iehhhh .....

Tapi dgn yakinnya aq ... aq beriktifar banyak2 ... alhamdulilah selesai jugak ucapan dan serangkap pantun ,,, tu la FIRST TYME nek pentas n than bgi ucapan depan khalayak bumi khairiah ,,,,, nak tergelak pon da... nak serius x boleh sbb muka budak2 smuk semua jenis lawak2 ... 

k la nak tdoq dahh ....slmat malm 

ABIY DANISH HUMAIRA COMPANY HOLDING'S

Saturday, 27 August 2011

0
Komen

LaGu FaVbReT AqUwH

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana
[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku
[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan
Back to [*][**]
Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali
Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo
Back to [*][**]
Wo wo wo..
Lirik Lagu Wali Aku Bukan Bang Toyib Lyrics
kau bilang padaku, kau ingin bertemu
ku bilang padamu oh ya nanti dulu
aku lagi sibuk sayang, aku lagi kerja sayang
untuk membeli beras dan sebongkah berlian
reff:
sayang, aku bukanlah bang toyib
yang tak pulang-pulang
yang tak pasti kapan dia datang

sabar sayang, sabarlah sebentar
aku pasti pulang karna aku bukan
aku bukan bang toyib

sudah tunggu saja diriku di rumah
jangan marah-marah, duduk yang manis ya
aku lagi sibuk sayang, aku lagi kerja sayang
untuk membeli beras dan sebongkah berlian

repeat reff
sayang, aku bukanlah bang toyib uhh
yang tak pulang-pulang
yang tak pasti kapan dia datang

sabar sayang, sabarlah sebentar
aku pasti pulang karna aku bukan
aku bukan aku bukan aku bukan bang toyib


PEMILIK HATI _ SIXTH SENSEDi hatiku ini sunyi sunyi
Di jiwaku ini hampa hampa
Hidup ini kosong kosong
Hati ini sunyi sunyi
Chorus
Tanpamu tanpamu ku sepi
Tanpamu tanpamu ku sunyi
Tanpamu tanpamu ku sepi
Tanpamu tanpamu ku sunyi

Engkau jiwaku
Hidupku hatiku
Ulang Chorus 2X
Engkau nafasku
Darahku nadiku


ABIY DANISH HUMAIRA COMPANY HOLDING'S

0
Komen

PeRmInTaAn DaRy SeNiOr ( ToK BjU T- ShIrT SpM )

 

Sehari suntuk ary nie aq qeja mengadap letop sebabnya ada salah sorang seniour mintak tolong soh cipta logo untuk baju t-shirt depa ... Jadi aquwh pon stuju la dgn dya tok cipta logo .. kecian kan org nak amiq spm .. kita bagi semngat skit ..tol arkkk ... hehehe



ABIY DANISH HUMAIRA COMPANY HOLDING'S

Copyright@Hak Milik Nasuha Mustaffa ... Jangan Dok Copy Noh